Nederlands elftal

KNVB bevestigt: Frank de Boer nieuwe bondscoach, aangesteld tot WK 2022

23 september 2020 19:05 Aangepast: 23 september 2020 22:28
Frank de Boer

Frank de Boer heeft zijn contract getekend bij de KNVB. De 50-jarige trainer is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hij blijft voor minimaal twee jaar verbonden aan Oranje, tot en met het WK van 2022.

De Boer is de opvolger van Ronald Koeman, die Oranje naar het EK van komende zomer wist te brengen. De Boer speelde zelf 112 interlands voor het Nederlands elftal.

Ontslagen

De Boer debuteerde in 2010 als hoofdtrainer bij Ajax. Daarvoor was hij assistent van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. De Boer was in zijn carrière hoofdtrainer van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. Bij die laatste club werd hij in juli ontslagen.

De carrière van Frank de Boer

Kampioenschappen en ontslagbrieven tekenen de loopbaan van de nieuwe bondscoach van Oranje, Frank de Boer.

Het Nederlands elftal speelt op 7 oktober een vriendschappelijke interland tegen Mexico in de Johan Cruijff ArenA. Direct daarna wachten uitwedstrijden met Bosnië en Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober) in de Nations League.

'Gaan we naar kijken'

Frank de Boer plaatste direct een filmpje op zijn Instagram-account waarin hij reageert op alle meningen over de opstelling van het Nederlands elftal: "Prima. Gaan we naar kijken."

Frank de Boer met aanvoerdersband in Oranje (1998) Frank de Boer met aanvoerdersband in Oranje (1998)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore