Voetbal

Morata zet droomcarrière voort: spits vertrekt naar Juventus

22 september 2020 10:32 Aangepast: 22 september 2020 10:38
Beeld © Getty Images

Álvaro Morata keert na vier jaar terug bij Juventus. De aanvaller stond tussen 2014 en 2016 ook onder contract bij De Oude Dame.

Daarmee komt er een vervolg aan de droomcarrière van de 27-jarige spits. Morata wordt vandaag nog medisch gekeurd en volgens verschillende Italiaanse media gaat Juventus de Spanjaard eerst één seizoen huren van Atlético Madrid. In 2021 kan het de koopoptie ter waarde van 45 miljoen euro lichten.

Real Madrid

Morata speelde twee jaar in de jeugdopleiding van Atlético Madrid voordat hij naar aartsrivaal Real Madrid vertrok. Voor De Koninklijke scoorde hij in zijn eerste periode 10 doelpunten in 37 wedstrijden.

Juventus

Morata tekende in 2014 een vierjarig contract bij Juventus dat hem overnam voor 18 miljoen euro. Hij werd in Turijn landskampioen, won de beker, en haalde de finale van de Champions League. Hij was in twee seizoenen op Italiaanse bodem goed voor 15 doelpunten.

Real Madrid (opnieuw)

In 2016 maakte Real Madrid gebruik van de terugkoopclausule van 30 miljoen euro. Helaas kon Morata zijn verwachtingen bij de Koninklijke nooit waarmaken. Al waren zijn cijfers niet slecht voor een wisselspeler. Hij was in zijn tweede periode bij Real Madrid goed voor 20 doelpunten.

Chelsea

Na één seizoen Real Madrid vertrok de spits naar het Engelse Chelsea dat ruim 64 miljoen euro voor hem betaalde. Hij speelde twee seizoenen in Londen en kwam 72 keer in actie. Morata scoorde 24 keer voor Chelsea.

Atlético Madrid

In januari 2019 keerde Morata terug bij zijn jeugdliefde Atlético Madrid. In het elftal van trainer Diego Simeone was hij een vaste waarde. Hij was in 61 wedstrijden 22 keer trefzeker.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore