Consequenties

Burgemeester Rotterdam dreigt Feyenoord met lege Kuip bij nieuwe coronaovertreding

21 september 2020 19:55 Aangepast: 21 september 2020 20:00
Ahmed Aboutaleb Beeld © ANP

Bij een volgende overtreding van de coronamaatregelen door supporters van Feyenoord, volgen consequenties voor het maximumaantal bezoekers in stadion De Kuip. Daarvoor waarschuwt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.

Afhankelijk van de ernst van de overtreding overweegt Aboutaleb 'nadrukkelijk om geen publiek meer toe te staan', waarschuwt een woordvoerder van de burgemeester.

Kritiek

Een deel van de 13.000 Feyenoordfans stond gisteren te dicht op elkaar in het stadion. Er werd gezongen, gejuicht en gefloten, zeker in de slotfase waarin de thuisclub op jacht ging naar de winnende treffer.

Premier Mark Rutte reageerde gepikeerd. "Heel dom, hiermee houden we het virus niet onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op. Je moet gewoon je bek houden als je daar zit, die wedstrijd kijken en niet schreeuwen."

Feyenoord had 380 stewards ingezet, iets wat de club normaal ook doet als De Kuip helemaal vol zit met ruim 50.000 fans. Voor de komende wedstrijd tegen ADO, die zondag om 12.15 uur begint, zet Feyenoord nog eens 25 extra stewards in. 

Frustratie over oplopende cijfers

"Deze teams zullen nog meer gaan toezien op goede naleving van de 1,5-meterregel, specifiek op de vakken waar het gisteren niet goed ging." De club benadrukt dat het ondanks alle maatregelen afhankelijk blijft van het gedrag van de toeschouwers en doet nogmaals een oproep aan de fans om zich aan de maatregelen te houden.

Feyenoord zegt begrip te hebben voor die harde woorden van Rutte. "Feyenoord snapt de frustratie bij de premier over de oplopende cijfers. Die delen alle voetbalclubs, want ook wij worden echt keihard getroffen door de pandemie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore