Voetbal

De Jong benoemd tot directeur Eredivisie CV

21 september 2020 18:09

Jan de Jong is benoemd tot directeur van de Eredivisie CV, de belangenvereniging voor clubs in de hoogste klasse van het Nederlandse profvoetbal. De voormalige directeur van de NOS en Feyenoord volgt Mattijs Manders op, die vanaf 1 juni NAC Breda leidt.

De Jong was de afgelopen maanden al actief als directeur ad-interim van de ECV. Hij werd maandag tijdens een vergadering van de ECV definitief benoemd.

"De afgelopen maanden heeft Jan de Jong de Eredivisie CV in een moeilijke periode uitstekend geleid", zegt John Jaakke, voorzitter van de raad van commissarissen van de de ECV. "Deze benoeming is daar een gevolg van. Gelet op de positie van het betaald voetbal en de toekomstplannen van de ECV is continuïteit in de leiding van de ECV bovendien een vereiste. Wij zijn daarom blij dat we met Jan de Jong hebben kunnen afspreken dat hij de komende jaren aan de ECV verbonden zal zijn."

De Jong werkte 24 jaar lang bij de NOS. Van 2010 tot 2017 fungeerde hij als algemeen directeur van de Nederlandse Omroep Stichting. Daarna maakte De Jong de overstap naar Feyenoord. Hij vertrok na ruim anderhalf jaar bij de Rotterdamse club vanwege een verschil van inzicht met de raad van commissarissen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore