Statement

F-Side: kies voor solidariteit of wall of shame

18 september 2020 12:58 Aangepast: 18 september 2020 13:11
Beeld © Getty Images

De F-Side heeft vandaag een statement naar buiten gebracht. De supportersgroepering wil of met zijn allen naar Ajax gaan of niet. Supporters die normaliter op de F-Side staan en wel gaan in coronatijden kunnen beter om overplaatsing vragen, schrijft de F-Side in een statement.

"Wij als F-Side zijn van mening dat we, zoals altijd, solidair met elkaar horen te zijn. We gaan met z’n allen wel of niet naar binnen. Op de F-side maken wij immers never nooit onderscheid tussen wie wel en wie niet. Dan gaan we dus allemaal niet."

De F-Side riep op om weg te blijven bij wedstrijden van Ajax. Supporters die toch willen gaan, kunnen niet op veel waardering rekenen. "Sommigen van jullie delen niet de solidariteit waar we voor opgeroepen hebben !!! Je vindt jezelf waarschijnlijk belangrijker dan de F-side als totaal."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

F-Side blijft leeg bij thuiswedstrijden Ajax

De mensen die toch gaan zijn niet meer welkom op de F-Side op het moment dat iedereen weer welkom is in het stadion. "Deze personen zijn de komende wedstrijden ergens anders in het stadion ingedeeld. Die wedstrijden zullen zij ongetwijfeld op de gevoelige plaat vast gelegd worden. Deze kunnen we mooi plaatsen op onze Wall of Shame. Het lijkt ons verstandig dat deze portretten overplaatsing naar een ander vak aanvragen. Want je keert je tegen de saamhorigheid van de F-side die van jou verwacht wordt. We zijn er immers voor elkaar in goede en slechte tijden!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore