Coronavirus

Duits voetbalteam houdt 1,5 meter afstand en verliest met 37-0

17 september 2020 12:13
Archieffoto amateurvoetbal Beeld © Getty Images

Het tweede elftal van de Duitse amateurclub SG Ripdorf/Molzen verloor afgelopen zondag met 37-0 van SV Holdenstedt. De spelers van Ripdorf keken van een afstand lijdzaam toe hoe de tegenstander goal na goal maakte.

SV Holdenstedt kon zo makkelijk scoren omdat alle spelers van Ripdorf tijdens de wedstrijd deden aan social distancing. Het elftal van SV Holdenstedt was in de vorige wedstrijd namelijk in contact gekomen met een persoon die besmet was met het coronavirus.

Negatief

Iedereen van de selectie testte negatief op Covid-19, maar Ripdorf ging daar niet mee akkoord. Zij stelden dat er geen garanties aan de test konden worden ontleend, omdat de incubatieperiode van 14 dagen nog niet klaar was.

Ripdorf, dat uitkomt in het elfde niveau van Duitsland, verzocht om de wedstrijd uit te stellen. De lokale bond ging echter niet akkoord dus moest Ripdorf een keuze maken: gewoon spelen of een hoge boete betalen.

De ploeg koos ervoor om de wedstrijd te spelen en de anderhalvemeterregel tijdens de wedstrijd in acht te nemen.

Dilemma

''Verschillende spelers van ons team vertelden ons dat ze voor de zekerheid het contact met de tegenstanders wilden vermijden'', vertelde Ripdorf-voorzitter Patrik Ristow aan het Duitse nieuwsblad AZ.

De voorzitter had begrip voor zijn spelers. ''De directie van de club is verantwoordelijk voor het team en accepteert de omstandigheden. Om infecties te voorkomen zou iedereen dit moeten doen in dit soort situaties.''

''Tegelijkertijd moeten we als club oppassen dat we geen onnodige boetes en straffen oplopen voor het niet komen opdagen voor wedstrijden tijdens de coronaperiode. Dat zou de financiële situatie van de club nog slechter maken. We bevinden ons dus in een lastig parket.''

Volgens de coach van de tegenstander was het allemaal wat overdreven. ''Er was geen reden om deze wedstrijd niet te spelen. Geen van onze spelers had contact gehad met de speler die positief testte en wij zijn zelf ook getest.''

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore