Voetbal

FC Emmen mag sekswinkel EasyToys niet als hoofdsponsor van KNVB

16 september 2020 16:09 Aangepast: 17 september 2020 18:42

De KNVB staat een sponsordeal tussen FC Emmen en het in seksspeeltjes gespecialiseerde EasyToys niet toe. Volgens de Nederlandse voetbalbond 'is het niet gepast om op wedstrijdkleding sponsoruitingen te tonen die in verband kunnen worden gebracht met de seksindustrie'.

Anders dan de naam misschien doet denken is EasyToys uit Veendam gericht op seksspeeltjes, reden voor de voetbalbond om niet akkoord te gaan met de wens van de Drentse club. "Hierbij houdt het bestuur betaald voetbal rekening met het feit dat het voetbal voor jong tot oud toegankelijk is en moet zijn", aldus de KNVB.

Verbaasd

"Wij zijn verbaasd en ontdaan over de afwijzing", liet de directie van FC Emmen weten. "We zullen de argumentatie van de KNVB bestuderen en ons beraden over het vervolg. Wij zijn in elk geval niet voornemens om een partij die hoofdsponsor wil worden te laten vallen."

Ook de bedrijfsleiding van de erotische webshop reageerde vol onbegrip. "We zijn enorm teleurgesteld", gaf topman Eric Idema, afkomstig uit Emmen, te kennen. "Voor ons was de samenwerking een logische keuze. Wij hoopten dat meer positieve aandacht voor onze webshop zou bijdragen aan het doorbreken van het taboe dat nog altijd rust op onze branche. Het feit dat erotiek en seksualiteit voor sommigen nog ongemakkelijke onderwerpen zijn, blijkt maar weer uit de beslissing van de KNVB."

Blanco shirt

Afgelopen zondag speelde FC Emmen het openingsduel van de eredivisie (3-5 verlies tegen VVV) in een blanco shirt. De club aan De Oude Meerdijk is namelijk nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, en dacht die gevonden te hebben in EasyToys. Vorige week maandag diende de Drentse club het eerste verzoek bij de KNVB in.

Eredivisie-buurman FC Groningen heeft al een tijdje een sponsordeal met het moederbedrijf van de Veendamse sekswinkel EDC lopen. Op de reclameborden langs het veld in het Groningse stadion prijkt de naam EasyToys. Volgens de KNVB is er voor reclame op de boarding geen toestemming nodig maar op shirts wel.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore