Beschermde status

Ajax in pot 2 van loting Champions League

15 september 2020 22:03 Aangepast: 15 september 2020 22:42
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax loot op 1 oktober in pot 2 mee voor de groepsfase van de Champions League. Het elftal van trainer Erik ten Hag geniet een beschermde status omdat Benfica dinsdag werd uitgeschakeld door PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.

Alleen Benfica kon Ajax nog uit pot 2 houden, als het zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League wist te plaatsen. De nummer 2 van het afgelopen seizoen in Portugal staat namelijk hoger op de Europese ranglijst dan Ajax. Benfica verloor echter bij PAOK (2-1). Dimitrios Giannoulis en Andrija Zivkovic maakten de doelpunten voor de thuisploeg. Rafa Silva scoorde diep in blessuretijd voor Benfica.

Met topclubs in pot 2

Ajax ontloopt nu clubs als Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Chelsea en Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League. Die clubs loten namelijk ook in pot 2 mee.

Ajax had in pot 3 van de loting gezeten als Benfica wel de groepsfase van de Champions League had bereikt. In dat geval was de kans op twee ijzersterke tegenstanders in de poule veel groter geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ten Hag: 'Ajax heeft weer een sterke groep'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore