Voetbal

AZ gaat Europa League in na verlies bij Dynamo Kiev

15 september 2020 20:33 Aangepast: 15 september 2020 20:54
Beeld © Pro Shots / Action Images

AZ komt dit seizoen uit in de Europa League. De Alkmaarders kregen het in de derde voorronde van de Champions League niet voor elkaar om Dynamo Kiev uit te schakelen. Het werd 2-0 voor de Oekraïners.

De Alkmaarders begonnen iets sterker aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Tot veel kansen leidde dat in de eerste helft echter niet. Myron Boadu dacht de openingstreffer binnen te tikken, maar hij deed dat op een voorzet die over de lijn was bij het moment van raken. Vitaliy Buyalskyy was op slag van rust nog heel dicht bij een doelpunt, maar dankzij een block van Ron Vlaar gingen de ploegen met 0-0 de kleedkamers in.

Tegentreffers

Al vroeg in de tweede helft ging het mis voor de ploeg van Arne Slot. Fredrik Midtsjo verspeelde de bal ongelukkig en dat werd hard afgestraft door Gerson Rodrigues, die ooit nog actief was voor Telstar. Daarna begon de achtervolging voor de Alkmaarders, zo kwam 25 minuten voor tijd ook Ferdy Druijf binnen de lijnen. Dat mocht helaas niet baten voor AZ. Kort voor tijd gooide Mykola Shaparenko de wedstrijd in het slot. Na half ingrijpen van Marco Bizot kopte hij de 2-0 binnen. 

De Alkmaarders komen door de uitschakeling dit seizoen uit in de Europa League. Het is al verzekerd van de groepsfase. Willem II is daarvan nog verwijderd. De Tilburgers nemen het morgen in de tweede voorronde op tegen het Luxemburgse Niederkorn. Die wedstrijd is vanaf 18.00 uur te zien bij RTL 7. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

AZ-speler Koopmeiners: 'We kunnen aan de bak in Kiev'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore