FIFA 21

FIFA 21 geeft deze vier eredivisionisten een enorme upgrade

15 september 2020 12:53
Mohammed Kudus (links) en Sergino Dest (rechts) Beeld © Getty Images

Zeker vier eredivisionisten zullen met tevredenheid naar hun nieuwe rating in FIFA kijken. EA Sports heeft vier spelers uit onze competitie beloond met een enorme upgrade in FIFA 21 waarmee zij tot de 25 meest verbeterde spelers horen ten opzichte van FIFA 20.

Mohammed Kudus: +8

Op 16 juli 2020 maakte Ajax de overstap van Mohammed Kudus bekend. De middenvelder maakte indruk bij FC Nordsjaelland en kostte 9 miljoen euro. FIFA besloot daarom zijn rating van 67 flink te verbeteren. In FIFA 21 is de Ghanees te vinden op een kaartje met de rating 75.

Mohammed Kudus Mohammed Kudus

Sergiño Dest: +8

Sergiño Dest maakte vorig jaar indruk bij Ajax en speelde zich zelfs in de kijker van Champions League-winnaar FC Bayern München. Een rating van 67, die Dest vorig jaar toebedeeld kreeg, is niet in verhouding met zijn kwaliteit, vindt EA. Dest krijgt in FIFA 21 een rating van 75.

Sergino Dest Sergino Dest

Owen Wijndal: +9

Het gaat hard met de carrière van Owen Wijndal. De linksback maakt furore bij AZ en debuteerde afgelopen maand in de selectie van het Nederlands elftal. FIFA heeft zijn rating daarom een enorme boost gegeven. Wijndal gaat van 68 naar 77 algemeen.

Owen Wijdal Owen Wijdal

Mohamed Ihattaren: +9

Hij is een van de grootste talenten van PSV: Mohamed Ihattaren. De toen pas 17-jarige middenvelder/aanvaller brak vorig seizoen door onder Mark van Bommel. Ook Ihattaren debuteerde in de selectie van het Nederlands elftal. Voor FIFA redenen genoeg om de PSV'er te belonen. De CAM gaat van 68 naar 77 algemeen.

Mohamed Ihattaren Mohamed Ihattaren

Opvallend

Naast de vier eredivisionisten kregen ook enkele bekende namen een enorme upgrade. Zo gaat Erling Haaland van Borussia Dortmund van 73 naar 84, Mason Greenwood, het talent van Manchester United, stijgt van 67 naar 77 en Alphonso Davies van FC Bayern München van 72 naar 81. De grootste stijger is Marash Kumbulla. De centrale verdediger van Hellas Verona krijgt er maar liefst 15 punten bij en speelt dit jaar met een kaart met een ranking van 75.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore