Voetbal

Dit zijn de vijf beste Nederlanders in FIFA 21

11 september 2020 13:31 Aangepast: 11 september 2020 14:08

EA Sports maakte donderdagavond de eerste ratings van FIFA 21 bekend. Ze trapten af met de top 100 van de nieuwe editie van het voetbalspel en daar zitten vijf Nederlanders tussen.

1. Virgil van Dijk

Net als vorig jaar is Virgil van Dijk de beste Nederlander in de lijst. De speler van Liverpool is zelfs de beste centrale verdediger in heel het spel. Hij blijft Sergio Ramos net voor. In FIFA 20 was Van Dijk ook 90 algemeen.

2. Memphis Depay

Memphis is bij Olympique Lyon en het Nederlands elftal uitgegroeid tot sterspeler. De Nederlander staat nu zelfs in de belangstelling van FC Barcelona. De voormalig PSV'er heeft daarom een upgrade van +1 gekregen.

2. Georginio Wijnaldum

Hij was een belangrijke schakel in het kampioensteam van Liverpool: Georginio Wijnaldum. De middenvelder blinkt uit in betrouwbaarheid en dat valt ook EA Sports op. Ook Wijnaldum heeft een upgrade van +1 gekregen.

2. Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt kende een wisselvallig eerste jaar bij Juventus, maar was zeker van waarde voor de kampioen van Italië. Voor EA Sports was er geen reden om zijn rating aan te passen. De jonge Nederlander staat met 85 algemeen in de top tien beste centrale verdedigers in FIFA 21.

2. Frenkie de Jong

Frenkie de Jong speelde vorig seizoen zijn eerste wedstrijden voor FC Barcelona. Ondanks dat hij niet altijd op 'zijn' positie werd geposteerd, was de Nederlander van waarde voor de Catalanen. Ook bij het Nederlands elftal is De Jong belangrijk en daarom blijft zijn rating op 85.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ratings FIFA 21 bekend: dit is de top 15

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore