Masterplan

Deze 10 dingen wil Koeman verbeteren bij FC Barcelona

10 september 2020 11:20 Aangepast: 10 september 2020 12:35
Ronald Koeman. Beeld © ANP

Ronald Koeman is nieuw bij FC Barcelona, maar wil direct al het een en ander verbeteren. De Nederlandse oefenmeester wil de Catalanen terug naar de Europese top brengen.

Volgens het Spaanse SPORT wil Koeman deze tien verbeterpunten doorvoeren bij de Catalaanse club.

Groep boven individu

Voor Koeman is de groep belangrijker dan het individu. Niemand start dit seizoen met een voorsprong en iedere speler moet het verdienen om te spelen. Koeman wil spelers belonen die hard werken en hun kwaliteiten tonen.

Fysieke voorbereiding

Koeman ontdekte dat de fysieke gesteldheid van de selectie middelmatig is. Hij wil de condities van de spelers verbeteren met methodes die hij ook bij Southampton en Everton gebruikt heeft. Hij steunt de nieuwe fitnesstrainer Albert Roca, over wie Frank Rijkaard lovende woorden had.

Dode spelmomenten

FC Barcelona kan nog veel winst behalen uit dode spelmomenten meent Koeman. Met Lionel Messi en Miralem Pjanić zijn er genoeg kwaliteiten in huis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Koeman botst nu al met clubleiding FC Barcelona'

Hoge druk

Drukzetten zit in het DNA van FC Barcelona. Pep Guardiola zette het middel succesvol in, maar door de jaren heen verwaterde het in het spel van de Catalanen. Koeman heeft gezien dat FC Barcelona kwetsbaar is zonder bal en wil dat verbeteren.

Jeugd

Koeman heeft veel vertrouwen in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Hij is niet van plan om jeugdspelers te gebruiken wanneer ze nog niet klaar zijn voor het grote werk, maar hij laat ze wel vanaf het begin meetrainen. Ze krijgen in ieder geval de kans.

Band creëren onderling

Het gevoel tussen de spelers moet goed zijn, denkt Koeman. Zo blijven beslissingen en besprekingen namelijk binnen de kleedkamer. Koeman wil dat de selectie zich bezighoudt met voetbal in plaats van onnodige randzaken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Koeman neemt drastische maatregelen en krijgt direct dubieuze bijnaam'

Professioneel

Koeman verlangt professionaliteit van zijn spelers en zijn staf. Respect en houding staan voorop.

Snelheid

Koeman wil een snel team. Frenkie de Jong zou een heel belangrijke taak kunnen vervullen in de tactieken van de Nederlandse coach.

Karakter

Onder anderen Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho en Antoine Griezmann hebben het afgelopen seizoen te weinig gepresteerd. Koeman verlangt dat de spelers karakter tonen en gaan laten zien wat ze kunnen. Er moet geloof zijn in je eigen kunnen.

Messi

Lionel Messi heeft naar verluidt veel respect voor Koeman, en andersom is dat ook niet anders. De Nederlander wil dat Messi de leiding neemt en een goed voorbeeld gaat zijn voor zijn teamgenoten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Koeman neemt drastische maatregelen en krijgt direct dubieuze bijnaam'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore