Voetbal

Club weerhoudt Spitse van interlandverplichting

09 september 2020 19:13 Aangepast: 09 september 2020 20:02

Bondscoach Sarina Wiegman van de voetbalsters van Oranje kan voor de EK-kwalificatiewedstrijd van volgende week vrijdag in Moskou tegen Rusland definitief geen beroep doen op Sherida Spitse. De 30-jarige recordinternational wordt niet vrijgegeven door haar Noorse club Valerenga, meldde de KNVB.

Noorwegen kent geen vrijstelling van quarantaine voor sporters die terugkeren uit Rusland. Hierdoor zou de 178-voudig international bij terugkomst van de interland verplicht tien dagen in quarantaine moeten.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft in samenspraak met de Europese bond UEFA bepaald dat clubs vanwege de coronacrisis invitaties voor hun spelers kunnen weigeren. Dit is het geval wanneer hen bij terugkeer een verplichte quarantaine van meer dan vijf dagen te wachten staat. Ook als een dergelijke quarantaineperiode bij terugkeer van een interland is vereist, kan dat voor clubs reden zijn de geselecteerde spelers niet af te staan.

Spitse sluit na de interland in Rusland nog wel aan bij Oranje voor het tweede deel van de trainingsstage in Zeist. Bondscoach Wiegman had uit voorzorg al een 24e speelster toegevoegd aan de Oranjeselectie voor de ontmoeting met Rusland en roept daarom geen vervanger op voor de afwezige middenvelder.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore