Nieuws

Maguire probeerde agent om te kopen: 'Weet je wel wie ik ben? Ik ben rijk'

25 augustus 2020 14:10 Aangepast: 25 augustus 2020 16:06
Beeld © Pro Shots

Harry Maguire staat vandaag terecht in Griekenland nadat hij werd opgepakt wegens een incident op Mykonos. De aanvoerder van Manchester United zou zich schuldig hebben gemaakt aan geweld tegen een politieagent en poging tot omkoping.

Toen Maguire eenmaal in de boeien werd geslagen, zou hij zich op aparte wijze hebben proberen te redden. "Weet je wie ik ben? Ik ben de aanvoerder van Manchester United, ik ben erg rijk, ik kan je geld geven, ik kan je betalen, laat ons alsjeblieft gaan", zou hij gezegd hebben volgens de Griekse aanklager. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Sun deelt bonnetje van avondje stappen Maguire op Mykonos

Getuigenis

Een agent, die ook aanwezig was in de rechtbank, verklaarde dat Maguire hem heeft aangevallen. Volgens hem duwde de aanvoerder van United de agent waardoor hij achterover viel. Hij raakte daarbij gewond aan zijn rug en aan zijn been.

Volgens de verdediging van Maguire is het anders gegaan. Agenten zouden hem hebben aangevallen op het bureau en meermaals hebben geroepen dat zijn carrière voorbij was. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Griekse politie: Maguire gearresteerd wegens geweld en poging tot omkoping

Uitspraak

De uitspraak in de zaak tegen Maguire volgt als het goed is vandaag. Normaliter sluit de Griekse rechtbank om 15.00 uur, maar bij uitzonderlijke gevallen gaan ze langer door. De rechter heeft er vertrouwen in dat de zaak vandaag nog wordt afgerond. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Proces tegen aanvoerder Maguire van ManUnited begint dinsdag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore