Enorm hecht team

Makkelie enorm trots na Europa League-finale: 'Droom die uitkomt'

25 augustus 2020 10:04 Aangepast: 25 augustus 2020 10:22
Danny Makkelie Beeld © SIPA Press

Een droom die uitkomt, noemt scheidsrechter Danny Makkelie het fluiten van de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale. "Het hoogst haalbare is altijd al mijn doel geweest."

De finale in Keulen werd vrijdagavond met 3-2 gewonnen door Sevilla. Mede dankzij twee doelpunten van spits Luuk de Jong.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sevilla wint Europa League mede dankzij 2 treffers Luuk de Jong

Na de kwartfinale tussen Manchester City en Olympique Lyon in de Champions League werd Makkelie ontboden op het kantoor van de scheidsrechtersbaas. "We hadden gehoopt nog een halve finale te krijgen, maar in dat gesprek feliciteerde hij ons met de Europa League-finale."

Onvergetelijke avond

Makkelie kijkt terug op een onvergetelijke avond, vertelde hij gisteravond bij Jinek. "Maar we hebben nog bijna geen tijd gehad om ervan te genieten."

Danny Makkelie (met bal) en zijn assistenten voorafgaand aan de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale. Danny Makkelie (met bal) en zijn assistenten voorafgaand aan de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale.

De 37-jarige scheidsrechter had al zijn assistenten meegenomen naar de talkshow en is enorm trots op ze. "We zijn vijf jaar geleden bij elkaar gekomen en zijn enorm hecht met elkaar. We gunnen elkaar succes, voelen ons gezamenlijk verantwoordelijk voor dat succes en kennen allemaal het belang van een wedstrijd. Dat maakt ons team zo mooi."

Bekijk hieronder het interview met de trotse Danny Makkelie bij Jinek:

Samen met zijn team blikt Makkelie terug bij Jinek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore