Europa League

Sevilla wint Europa League dankzij heldenrol Luuk de Jong

21 augustus 2020 22:50 Aangepast: 22 augustus 2020 10:45
Beeld © Getty Images

Luuk de Jong kan een standbeeld verwachten in Sevilla. De Nederlander was vanavond goud waard in de met 3-2 gewonnen Europa League-finale tegen Inter.

Dat Sevilla vanavond de finale mocht spelen was ook al aan De Jong te danken. Hij schoot in de slotfase van de halve finale tegen Manchester United de winnende binnen. Ook vandaag in Köln was de oud-spits van PSV en FC Twente goud waard.

De wedstrijd begon spectaculair. Al na vijf minuten mocht Romelu Lukaku vanaf elf meter aanleggen en dat deed hij uitstekend. Vervolgens was het de beurt aan De Jong. Met twee uitstekende kopballen zette hij de Spanjaarden al snel op een 2-1 voorsprong. 

Snelle comeback

Direct na de 2-1 maakte Godin alweer de gelijkmaker. Pas laat in de tweede helft viel de winnende goal. Een kwartier voor tijd was het Diego Carlos Santos Silva die met een schitterende omhaal de 3-2 maakte. Al had hij wel wat hulp van Romelu Lukaku nodig. 

Rijke historie

Het is alweer de zesde keer dat Sevilla beslag weet te leggen op de Europa League. Ook in 2006, 2007, 2014, 2015 en 2016 was Sevilla de beste. Daarmee zijn de Spanjaarden recordhouder. Liverpool, Inter, Juventus en Atético Madrid volgen met drie eindzeges. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore