Opmerkelijk

Duitse teams spelen naakt uit protest: 'Het voetbal is ziek'

18 augustus 2020 09:41 Aangepast: 18 augustus 2020 10:03
Beeld © Getty Images

Twee elftallen uit het Duitse Oer-Erkenschwick speelden afgelopen weekend een wel erg opvallende wedstrijd. Uit protest tegen de commercialisering van het spel gingen zij namelijk volledig naakt.

"Het voetbalsysteem is ziek, dat is de reden dat we naakt spelen", aldus de 34-jarige organisator Gerrit Starczewski tegenover 11Freunde. "Iedereen wil authenticiteit, maar ik denk dat je dat pas echt bent als je het zonder sponsoren doet."

De spelers droegen, op voetbalschoenen en sokken na, helemaal niets. De rugnummers waren met verf op de rug geschilderd. Het leverde bijzondere beelden op. De actie van Starczewski was ook om oppervlakkigheid in de sport aan de kaak te stellen. Hij wilde een voorbeeld stellen voor diversiteit en natuurlijkheid.  

Het perfecte plaatje zoals op social media geschetst wordt bestaat volgens hem niet. "Alles moet altijd maar perfect zijn, en uiteindelijk draait het allemaal om geld. Deze actie is ook tegen de afhankelijkheid en invloed van sociale media en valse schoonheidsidealen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore