Nieuws

Sarina Wiegman nieuwe bondscoach Engeland

14 augustus 2020 14:06 Aangepast: 14 augustus 2020 14:25
Beeld © Getty Images

De bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen Sarina Wiegman stapt na de Olympische Spelen van 2021 over naar Engeland.

Dat meldt de KNVB. Voor Wiegman is de stap naar ‘The Lionesses’ een prachtige, maar voor de KNVB is het een groot verlies. "Ik begrijp deze stap en het moment heel goed, hoe jammer het ook voor ons is. Sarina heeft heel veel voor het vrouwenvoetbal in het algemeen betekend, en zéker voor de Leeuwinnen en de KNVB. Daarom gunnen we haar deze transfer ook", aldus KNVB-directeur Topvoetbal Nico-Jan Hoogma.

 

Vereerd

Wiegman zelf is trots op haar nieuwe uitdaging. "Ik ben hartstikke vereerd. Engeland is natuurlijk de bakermat van het voetbal. Ze hebben in Engeland enorme stappen gemaakt en ikk hoop dat ik daar naar de Olympische Spelen mijn steentje aan bij kan dragen."

Wiegman stond aan de basis van het huidige succes van de Oranje-vrouwen. Onder haar leiding werden zij in 2017 Europees kampioen. Op het WK van 2019 was Nederland ook erg succesvol, maar was in de finale Amerika te sterk. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore