Voetbal

UEFA-voorzitter Ceferin heeft goede hoop op EK mét supporters

13 augustus 2020 18:50

De UEFA heeft goede hoop dat het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar met supporters kan worden gespeeld. Dat zegt voorzitter Aleksander Ceferin donderdag in een interview met het Franse persbureau AFP. Ceferin houdt er ook rekening mee dat het format, met twaalf speelsteden verspreid over heel Europa, nog aangepast moet worden.

"Wat in januari niet vreemd leek, leek in maart wel vreemd. Misschien zal iets dat nu vreemd lijkt, in december of januari niet vreemd lijken", aldus een cryptische Ceferin, daarmee doelend op de steeds veranderende situatie rond het coronavirus. "We hebben nog genoeg tijd om over allerlei zaken na te denken. Voor nu gaan we uit van dit format en rekenen we erop dat we kunnen voetballen met publiek."

Ceferin wil nog niet denken aan een vergelijkbaar scenario zoals nu in de Champions League. Alle wedstrijden worden vanaf de kwartfinales in Lissabon gespeeld zonder toeschouwers. "Ik wil niet eens praten over geen toeschouwers of een beperkt aantal toeschouwers. Ik wil optimistisch blijven, positieve energie uitstralen. Ik geloof oprecht dat de dingen zullen normaliseren vóór volgend jaar, ver daarvoor. Mocht het niet lukken, dan bespreken we het."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore