Voetbal

Clubicoon Valencia in tranen na gedwongen vertrek: 'Ik heb alles geprobeerd om te mogen blijven'

12 augustus 2020 18:11 Aangepast: 12 augustus 2020 18:22
Dani Parejo Beeld © Getty Images

Dani Parejo heeft met pijn en moeite afscheid moeten nemen van Valencia. De middenvelder, die negen jaar actief was voor de club, is zonder reden van de hand gedaan door de directie. Parejo vervolgt zijn loopbaan bij Villarreal.

Parejo baalt enorm van de beslissing van 'zijn' club. "Ik verlaat Valencia met pijn in het hart. Mijn zoon vroeg me nog waarom ik naar een andere club ga, want hij had me nog nooit in een ander shirt gezien", zegt Parejo, die in tranen uitbarstte. "Ik had mijn carrière heel graag afgesloten bij Valencia."

Het is erg opvallend voor welk bedrag Parejo verkocht is. De Spanjaard, die meer dan 250 wedstrijden voor Valencia speelde, leverde samen met Francis Coquelin en Ferrán Torres nog geen dertig miljoen euro op, terwijl vorig jaar zo'n bod voor alleen Parejo van tafel werd geveegd. "Ik heb geen idee waarom ik weg moet. Niemand heeft me iets gezegd. Of het mijn salaris is, of mijn manier van voetballen, ik heb geen idee. Ik heb alles geprobeerd om te kunnen blijven, maar dat kon niet."

Schoonmaak

Parejo lijkt een van de eerste slachtoffers van Peter Lim, de voorzitter van Valencia. Hij kondigde een grote schoonmaak aan bij zijn club, die dit jaar als negende eindigde in de Spaanse competitie. "Niemand heeft een idee wat er gebeurt bij Valencia. Je ziet wat je ziet. Het doet pijn", aldus Parejo.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore