Voetbal

Frenkie de Jong samen met Messi geprezen om optreden tegen Napoli

09 augustus 2020 09:41 Aangepast: 09 augustus 2020 09:58
Beeld © Pro Shots / Action Images

Lionel Messi en Frenkie de Jong zijn door de Spaanse media geprezen na hun optreden tegen Napoli. Barcelona versloeg de Italiaanse ploeg (3-1) en bereikte daardoor de kwartfinale van de Champions League.

De Nederlander kreeg een 9 van de krant Sport en werd tot beste man van het veld uitgeroepen. "In Nederland zeiden ze al dat hij niet tevreden was met zijn prestaties tot nu toe bij Barcelona. Tegen Napoli was hij geweldig. Frenkie was overal te vinden en gaf een prachtige assist op Messi, hoewel deze goal werd afgekeurd."

De krant AS voegt daar nog aan toe: "De Jong speelde erg goed, vooral in de tweede helft zag je zijn kwaliteiten en hoe hij tussen de linies speelt. De pass op Messi kwam uit het Nederlandse handboek voor onmogelijke passes." El Mundo Deportivo heeft ook de nodige complimenten in huis: "Hij zocht constant de oplossing vooruit en was belangrijk met zijn dribbels en passes. De pass op Messi was exceptioneel. Busquets en Vidal komen terug van schorsingen, maar De Jong is onaantastbaar".

Messi

AS zag 'de oude Messi' weer even voetballen. "Hij pakte Barcelona op en bracht ze naar Lissabon. Daarmee nam hij ook flink wat druk weg bij trainer Quique Setién, die onder druk staat. Zijn eerste goal was een kunstwerk. Tackles ontwijken, steeds weer opstaan en vervolgens tussen twee hulpeloze verdedigers in raak schieten."

Barcelona neemt het door de overwinning op in de kwartfinale tegen Bayern München. Dat won over twee duels met 7-1 van een kansloos Chelsea. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore