Coronamaatregelen voetbal

Feyenoord speelt in De Kuip voor 3000 fans met een mondkapje

09 augustus 2020 04:11 Aangepast: 09 augustus 2020 20:42

Feyenoord start het seizoen met een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Zo'n 3000 toeschouwers in De Kuip, die allemaal mondkapjes moeten dragen, zien mogelijk de aanwinsten Bryan Linssen en Mark Diemers debuteren bij de thuisploeg. Christian Conteh, overgekomen van Sankt Pauli, is ook speelgerechtigd.

Feyenoord wilde aanvankelijk 7000 toeschouwers toelaten in het eigen stadion. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vond dat niet verstandig nadat hij beelden van de openbare training van woensdag had gezien.

Supporters van Feyenoord zongen hun spelers tijdens de oefensessie herhaaldelijk toe. En dat is in strijd met de regels tegen de verspreiding van het coronavirus. Premier Mark Rutte sprak er donderdag tijdens een persconferentie schande van.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Psychologische werking mondkapjes: 'Het kan een waarschuwend effect hebben'

Na overleg met de gemeente heeft Feyenoord nu besloten slechts 3000 fans toe te laten. De supporters moeten allemaal een mondkapje dragen vanaf het moment dat ze in de rij staan om het stadion binnen te gaan tot bij het verlaten van De Kuip.

1,5 meter afstand

Ook in het stadion moeten ze 1,5 meter afstand bewaren. Alleen mensen uit hetzelfde huishouden of jongeren tot achttien jaar mogen dicht naast elkaar zitten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mondkapje gaat op in Amsterdam en Rotterdam, maar waar precies?

De gemeente en Feyenoord nemen na het oefenduel met Sparta weer contact met elkaar op. Dan wordt besproken of er volgende week fans bij de oefenwedstrijd tegen FC Twente mogen komen kijken.

40 graden en een mondkapje: hittegolf teistert Spanje

Met temperaturen tot wel 42 graden ging Spanje onlangs gebukt onder een hittegolf. De Spanjaarden zijn wel gewend aan een beetje warmte, maar met zo'n verplicht mondkapje was het toch best een hele opgave.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore