Voetbal

Aboutaleb in gesprek met Feyenoord over zingende supporters

06 augustus 2020 21:24 Aangepast: 06 augustus 2020 21:44

De oefenwedstrijd zondag tussen Feyenoord en Sparta gaat voorlopig nog door mét supporters. Bij de stadsderby mogen maximaal 7000 fans zijn.

Dat besluit is nog niet definitief, aldus de woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De burgemeester voert vrijdag nog met Feyenoord overleg over het gedrag van enkele supporters tijdens de eerste openbare training afgelopen woensdag.

Strikt verboden

Een groep fans van de club op Zuid zong de spelers toe en dat is volgens de protocollen strikt verboden. Tijdens de persconferentie donderdagavond haalde premier Mark Rutte dit gedrag van de supporters als onacceptabel aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Premier Rutte: burgemeesters mogen fans bij voetbal verbieden

Aboutaleb, die ook voorzitter is van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, is content met de extra maatregelen die premier Mark Rutte presenteerde. Zo zijn de regels voor de horeca weer aangescherpt.

'Virus eronder krijgen'

Gisteren, bij de invoering van de mondkapjesplicht in delen van zijn stad, zei Aboutaleb dat hij door de versoepeling van de coronamaatregelen op 1 juli hij minder goed kon optreden. "Met regionale en extra landelijke maatregelen heb ik vertrouwen dat we het virus eronder krijgen," laat Aboutaleb via zijn woordvoerder weten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore