Voetbal

Arsenal-spelers woest op directie na massaontslag

06 augustus 2020 09:45 Aangepast: 06 augustus 2020 10:22
Beeld © Getty Images

Ook Arsenal ondervindt de gevolgen van de coronacrisis. De club uit Londen kent een financieel mindere periode en startte een massaontslag. De spelers zijn woest.

In april van dit jaar kwamen de spelers van Arsenal bij elkaar om de club te steunen. Het merendeel van de selectie stemde in met een salarisvermindering van ongeveer 12,5 procent. Dat deden zij in het belang van de club en haar medewerkers, want men beloofde dat door deze stap geen enkele medewerker van de club op straat gezet zou worden.

Tegen de afspraak

Dat blijkt nu niet zo te zijn. Via een call kregen de spelers van de directie te horen dat zij besloten hadden 'in belang van de club' 55 medewerkers te ontslaan. "55 banen, met ongeveer een salaris van 50.000 pond op jaarbasis, maakt 2.750.000 pond. Als je kijkt naar de contracten die Arsenal sloot met spelers, en de bedragen ziet die Arsenal aan hun zaakwaarnemers overmaakte, is het een schande dat de club ervoor kiest 55 hardwerkende mensen te ontslaan", liet een van de grootste fan-accounts van Arsenal weten.

De spelers delen die mening. Zij zijn boos en teleurgesteld in de directie en voelen zich verraden, meldt The Athletic. De spelers zijn bang dat het ze in de toekomst kwalijk wordt genomen als ze nu een verbeterd contract tekenen bij de club.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arsenal kondigt 55 ontslagen aan wegens crisis

Investeringen

De directie besloot naast het ontslaan van 55 medewerkers wel door te gaan met investeringen in de selectie. Zo wordt topspits Pierre-Emerick Aubameyang al weken in verband gebracht met een nieuw, verbeterd contract en staat Chelsea-aanvaller Willian op het punt de oversteek naar het Emirates Stadium te maken.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore