Nieuws

Eredivisie-kampioen 2021 gaat groepsfase Champions League in

05 augustus 2020 20:47 Aangepast: 05 augustus 2020 20:48
Beeld © Getty Images

De eredivisie-kampioen van 2021 gaat rechtstreeks de groepsfase van de Champions League in. Dat is na de uitschakeling van het Turkse Istanbul Başakşehir in de Europa League zeker.

De kampioen van Turkije verloor vanavond met maar liefst 3-0 op bezoek bij FC Kopenhagen en ligt daardoor uit de Europa League. Dat is gunstig voor Nederland, want daarmee weet het Turkije definitief achter zich te houden op de coëfficiëntenlijst.

De kampioen in het seizoen 2020-2021 gaat rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League. Dit jaar moet Ajax nog afwachten of het direct toegelaten wordt tot het hoofdtoernooi. Als Olympique Lyon of Napoli het miljoenenbal wint, moeten de Amsterdammers alsnog voorronde spelen. Lyon en Napoli wisten zich namelijk niet via de eigen competitie te plaatsen voor het nieuwe Champions League-seizoen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eredivisie kan vandaag vast Champions League-ticket binnenslepen

De nummer 2 van komend seizoen mag naar de derde voorronde van de Champions League. De bekerwinnaar gaat rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League, en de nummers 3 en 4 van de competitie naar de voorrondes van de Europa League.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore