Voetbal

Feyenoordfans negeren corona-adviezen en zingen tijdens eerste open training

05 augustus 2020 15:54 Aangepast: 05 augustus 2020 16:34
Beeld © Getty Images

Het was een voorwaarde van het kabinet bij het weer openstellen van stadions na de coronacrisis: zingen en juichen is níet toegestaan. Toch wordt het handhaven lastig, blijkt na de eerste training van Feyenoord in De Kuip.

In het stadion van Feyenoord werkte de selectie van Dick Advocaat voor het eerst dit seizoen een open training af onder het toeziend oog van 1800 fans, maar al vanaf de eerste minuut ging het mis. De spelers werden onder luid gezang het veld opgeroepen en ook tijdens de training werd regelmatig gezongen.

"Het is heel simpel", zei Rutte eerder over de aangekondigde maatregelen voor voetbalstadions. "Als we ons er niet aan houden, gaan de stadions weer dicht. Dus neem een toeter mee en fluister ‘hoera’ als jouw favoriete team scoort. Ik snap dat het verschrikkelijk is, maar als je zingt en schreeuwt is de kans op besmetting gewoon heel groot."

Twijfels

Al direct na de aankondiging van de maatregelen werd getwijfeld of ze haalbaar zijn. "Wij zien het helemaal niet voor ons. Een spreekverbod is onmogelijk. Supporters komen daar om hun team aan te moedigen. Voetbal is emotie, net zoals elke sport", zei voorzitter Fabian Nagtzaam van Supportersvereniging Ajax.

Ook Matthijs Keuning voorzitter van Supporterscollectief Nederland, had zijn bedenkingen. "Per club zal er bekeken worden wat er mogelijk is. Ik denk niet dat er toeters en klappers uitgedeeld gaan worden. We hebben gelukkig nog de hele zomer om uit te zoeken met de KNVB op welke manier we veilig naar de stadions kunnen, de nieuwe competitie begint namelijk half september."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Niet juichen en zingen in het voetbalstadion, is dat haalbaar?

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore