#UEL

Europa League keert terug bij RTL 7: dit kun je verwachten

04 augustus 2020 12:45 Aangepast: 04 augustus 2020 13:11
Beeld © Getty Images

Na een lange onderbreking vanwege COVID-19 is de UEFA Europa League terug van weggeweest bij RTL 7. De resterende wedstrijden van het seizoen 2019-2020 staan op de kalender voor de maand augustus. Alleen is alles wel even anders dan normaal. Hieronder een kort overzicht van wat je kunt verwachten.

Woensdag en donderdag staan zes returns in de Europa League op het programma, plus twee duels op Duitse bodem tussen clubs die elkaar nog niet troffen: Internazionale - Getafe en Sevilla - AS Roma. Alle kwartfinales zijn volgende week, de week erna gevolgd door de halve finales en finales.

Live bij RTL 7

Woensdag zendt RTL 7 om 21.00 uur de wedstrijd tussen Internazionale en Getafe uit. De winnaar van dit duel ontmoet wellicht het Bayer Leverkusen van Nederlander Peter Bosz in de kwartfinales. Bosz neemt het donderdag op tegen het Schotse Rangers FC. Na het duel tussen Internazionale en Getafe zijn de samenvattingen van de overige wedstrijden te zien.

Ook donderdag is er live Europa League-voetbal bij RTL 7. Op het programma staat het duel tussen Wolverhampton Wanderers en Olympiacos. De wedstrijd start om 21.00 en aansluitend zijn de samenvattingen van de overige duels te zien.

Tekst gaat door onder overzicht.

Volledige programma

Woensdag 5 augustus

18:55

Shakhtar Donetsk – Wolfsburg (2-1)

Copenhagen – Istanbul Basaksehir (0-1)

21:00

Manchester United – LASK (5-0)

Internazionale – Getafe

Donderdag 6 augustus

18:55

Sevilla – AS Roma

Bayer Leverkusen – Rangers FC (3-1)

21:00

FC Basel – Eintracht Frankfurt (3-0)

Wolverhampton Wanderers - Olympiacos

Eindronde

De kwartfinales worden gespeeld op 10 en 11 augustus. Het gaat hier om één duel. Oftewel als een ploeg verliest is het avontuur voorbij. Het is nog niet bekend welke wedstrijd(en) RTL 7 uitzendt. Hetzelfde geldt uiteraard voor de halve finale en de finale.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore