Transfernieuws

FC Twente nog niet uitgeshopt bij Ajax: Tukkers willen 'Ronaldo-werper'

04 augustus 2020 09:41 Aangepast: 04 augustus 2020 10:17
Beeld © Getty Images

FC Twente gaat komend seizoen op de Amsterdamse tour. Waar eerder al Kik Pierie werd binnengehaald en Danilo snel in Enschede wordt verwacht, willen de Tukkers nu ook Jurgen Ekkelenkamp aan de selectie toevoegen.

Dat meldt TC/Tubantia. Volgens de krant is Ekkelenkamp de droomkandidaat voor Twente om de vacature van aanvallende middenvelder in te vullen. De 'Ronaldo-werper' moet echter de voorbereiding in Amsterdam afwachten. 

Ajax gaat eerst bekijken of Ekkelenkamp uitzicht heeft op speeltijd in Ajax 1, voordat er wordt besloten hem eventueel te verhuren aan FC Twente. De middenvelder kwam in totaal 16 wedstrijden uit in het eerste elftal van Ajax, daarin scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists. 

Ronaldo

Ekkelenkamp kwam op 13-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. In april 2018 maakte hij zijn debuut onder trainer Erik ten Hag. Twee seizoenen geleden maakte hij naam in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Hij viel in en onderscheidde zich onder meer met een nuttige overtreding op sterspeler Cristiano Ronaldo.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De dag dat Jurgen Ekkelenkamp wereldberoemd werd als Ronaldo-werper

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore