Voetbal

FIFA 21 krijgt paar welkome veranderingen: voordeelregel aangepast

03 augustus 2020 13:44 Aangepast: 03 augustus 2020 14:05
Beeld © Getty Images

9 oktober komt FIFA 21 uit en er komen nu steeds meer details over de nieuwe features naar buiten.

Het Twitteraccount FIFA 21 News deelde een waslijst met nieuwe features. Zo worden er naar verluidt 12 nieuwe icons toegevoegd waaronder Eric Cantona en Samuel Eto’o.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

EA Sports verwijdert 'Shhhhh!'-celebration uit FIFA 21

Realistischer

Ook wordt het spel weer een stukje realistischer. Het is nu namelijk mogelijk om bij een doeltrap de bal naar een eigen speler binnen de 16 te passen. Dit was in de vorige edities niet mogelijk.

Daarnaast worden er realistische scheidsrechter toegevoegd. Zo kunnen de FIFA-gamers dus eindelijk de Champions League-finale spelen onder leiding van bijvoorbeeld Björn Kuipers.

Voordeelregel

De meest baanbrekende verandering is toch wel de nieuwe voordeel-situatie regeling. Als er voorheen een overtreding op je speler werd gemaakt, dan moest je opzichtig stoppen met spelen voordat de scheidsrechter op zijn fluitje blies. In de nieuwe editie is het mogelijk om zelf te kiezen of je de voordeelregel toepast.

Ook zullen doelmannen en verdedigers reageren op tegendoelpunten door de bal keihard terug tegen de netten te knallen. De ballenjongens zullen juist juichen wanneer de thuisspelende ploeg een doelpunt maakt.

Wat er nog meer gaat veranderen is nog even afwachten. EA Sports brengt FIFA 21 op 9 oktober uit op de PC, Xbox One en de Playstation 4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore