Prachtig

Bosz maakte van mailende Feyenoord-fan topscout

03 augustus 2020 10:07 Aangepast: 03 augustus 2020 11:33
Beeld © Getty Images

Fans van voetbalclubs denken het vaak beter te weten dan de beleidsbepalers, dat is bij Feyenoord niet anders. Dat blijkt uit een anekdote van Peter Bosz. Hij kreeg als technisch directeur van de Rotterdammers dagelijks mailtjes van een fan met transfertips.

"Ik kreeg elke dag een mail van een fan met spelers die ik moest halen. Daar zaten interessante namen tussen, dus ik wilde die man leren kennen", zegt Bosz in gesprek met Deutsche Presse-Agentur.

De huidige trainer van Bayer Leverkusen maakte een afspraak met de Feyenoord-fan om kennis te maken. "Ik verwachtte een oude man, die misschien niet veel te doen had en dus de hele dag met Feyenoord bezig was, maar het bleek een student te zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bosz wil graag bondscoach Oranje worden: 'Het gaat om timing'

Gewone fan

De 21-jarige jongens bleek een enorm fanatieke Feyenoord-fan te zijn zonder bijbedoelingen. Hij wilde vooral de club helpen. Bosz was echter onder de indruk en besloot de jeugdige scout een kans te geven. "Hij was goed. Dus nam ik hem mee op een reis van drie weken naar Zuid-Amerika."

Uiteindelijk nam Bosz hem aan bij Feyenoord en daar bleef het niet bij. Van mailtjes sturen met transfertips, kwam hij als scout in de top van Europa terecht. "Hij werkte drie jaar voor Feyenoord en later voor Juventus en Liverpool."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore