'Het hoogste'

Bosz wil graag bondscoach Oranje worden: 'Het gaat om timing'

01 augustus 2020 09:31 Aangepast: 01 augustus 2020 10:23

Peter Bosz droomt ervan ooit bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Dat zegt hij in een interview met het Duitse persbureau DPA. "Bondscoach worden is het hoogste dat in Nederland kan worden bereikt. Het zou geweldig zijn als het zover komt. Zo niet, dan is het zo."

De 56-jarige Bosz is nu trainer van Bayer Leverkusen. "Ik weet niet hoe lang ik nog trainer blijf. Misschien nog drie jaar. Maar het kan ook zomaar nog acht jaar zijn."

Genoemd vóór Koeman

Bosz zegt dat hij zich niet kan voorstellen dat hij op zijn 72ste nog, 'zoals Dick Advocaat', op het veld staat. "Ik doe het zolang ik ervan geniet. Maar je bent vaak gescheiden van je gezin. Ik wil nog een paar goede jaren met het gezin doorbrengen", aldus Bosz, die zegt dat zijn naam als bondscoach al werd genoemd voordat Ronald Koeman werd aangesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leverkusen-coach Bosz hoopt dat geschiedenis zich herhaalt

Destijds stond hij nog onder contract bij Borussia Dortmund, de club waarvoor hij Ajax in 2017 verruilde nadat hij met de Amsterdamse club de finale van de Europa League had gehaald. "In voetbal draait veel om timing. Ik las dat Jürgen Klopp niet beschikbaar was toen Bayern München hem wilde halen. Maar dat betekent dus niet dat Bayern hem niet wilde."

Dicht bij huis

Dat Bosz nog veel tijd met zijn gezin wil doorbrengen, betekent niet dat hij niet meer voor een groot avontuur openstaat. "Ik zeg nooit nooit. Misschien komt er wel een speciale kans, als bondscoach bijvoorbeeld", aldus Bosz lachend. "En dan ben je ook vaak dicht bij huis."

Bosz was in Nederland onder meer trainer van Heracles Almelo, Vitesse en Ajax.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore