Voetbal

Bookmakers: Ajax favoriet voor landstitel, AZ maakt meer kans dan Feyenoord

26 juli 2020 15:23 Aangepast: 31 juli 2020 11:26
PSV-Ajax in september 2019, maanden voor de uitbraak van het coronavirus. Beeld © ANP

Met het Eredivisie Comeback-toernooi wordt vanavond het nieuwe seizoen officieus afgetrapt. FC Utrecht en AZ hebben de eer de eerste bal van het jaargang 2020/2021 te laten rollen. Op 12 september spelen die twee clubs opnieuw tegen elkaar, maar dan in de eerste wedstrijd van de Eredivisie. Wie maakt de meeste op de landstitel?

Volgens de bookmakers is Ajax huizenhoog favoriet. De Amsterdammers hebben een grote voorsprong op de nummer 2, PSV. De Eindhovenaren zien op hun beurt een groot gat naar de nummer 3. Dat is dit jaar niet Feyenoord, maar AZ. De Alkmaarders zijn na een goed seizoen weinig spelers kwijtgeraakt en willen graag een gooi doen naar de landstitel.

Ook over de kelder van de Eredivisie is men het eens. RKC Waalwijk gaat dit jaar degraderen. De Waalwijkers ontsnapten dit jaar, maar moeten komend seizoen rekening houden met een daling naar de eerste divisie. Wie de tweede degradant wordt, is nog onduidelijk. FC Twente, ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, FC Emmen, VVV en Fortuna Sittard maken allen kans om die vacature te vullen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore