36ste landstitel

Juventus opnieuw kampioen Italië, mede dankzij Matthijs de Ligt

27 juli 2020 00:21 Aangepast: 27 juli 2020 00:23
Opluchting bij spelers van Juventus na het doelpunt van Christiano Ronaldo. Beeld © AP

Voetbalclub Juventus is voor de negende keer op rij kampioen van Italië geworden. Het is de 36ste keer dat 'de oude dame' de landstitel wint. Dit keer is dat mede te danken aan de Nederlandse verdediger Matthijs de Ligt.

Juventus won gisteravond met 2-0 van de Italiaanse voetbalclub Sampdoria. 'De oude dame' kwam vlak voor rust op voorsprong door een vrije trap van Cristiano Ronaldo, al ver in de blessuretijd. Het was het 31ste doelpunt dat de Portugees dit seizoen scoorde.

2-0

Halverwege de tweede helft zorgde Federico Bernardeschi voor de 2-0. Sampdoria beëindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Morten Thorsby, voormalige speler van sc Heerenveen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Scorende De Ligt krijgt een 10 voor optreden bij winnend Juventus

De Nederlandse verdediger Matthijs de Ligt stond in de basis maar werd in de 78ste minuut gewisseld. De Ligt werd vorig jaar voor 75 miljoen door Juventus gekocht van Ajax.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Matthijs de Ligt verdient een miljoen per maand, hoe lang doe jij daarover?

De verdediger had een moeizame start bij de Italiaanse club, maar wordt er inmiddels zeer gewaardeerd.

Daarover schreef vorige maand ook La Gazzetta dello Sport: "Zijn stijgende lijn was al ingezet voor de coronabreak. Hij valt op door zijn timing en zekerheid, precies de dingen waar hij in zijn eerste maanden door werd overlopen. Er wordt snel vergeten dat we het hebben over een jongen uit 1999. De Ligt heeft langzaam maar zeker meer vertrouwen gekregen en is nu een zekerheid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Juventus wijst miljoenenbod op De Ligt resoluut af'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore