Ga naar de inhoud
Transformatie

Goretzka deelt nieuwe foto's van transformatie naar 'monsterlichaam'

Beeld © Getty Images

Leon Goretzka stapte in de zomer van 2018 transfervrij over van Schalke 04 naar Bayern München. De kwaliteiten van de middenvelder lagen vooral aan de bal, maar de Duitser heeft ook zijn fysieke gesteldheid flink verbeterd.

Goretzka heeft zijn vrije tijd tijdens de conoracrisis benut in de sportschool. In mei schreven we hier al een artikel over, maar de middenvelder is nu nóg gespierder geworden.

Op Instagram deelde Goretzka wat trainingskiekjes en in gesprek met het Duitse Bild licht de middenvelder toe waarom hij is gaan trainen. ''Voor mij was de lockdown een crisis, maar ook een kans.''

''Het was een crisis omdat je niet kan voetballen en het team mist, maar een kans om spiermassa aan te komen'', vervolgt de 25-jarige middenvelder. ''In wedstrijden kan je fysieke gesteldheid doorslaggevend zijn op cruciale momenten. Het extra gewicht helpt me in duels. Niet alleen op het veld, maar ook in de lucht.''

Tijd

De kersvers kampioen van Duitsland had door de coronabreak tijd over. “Ik ging vaker naar de gym en deed meer oefeningen met gewichten. Alles heb ik besproken met de fitnessstaf van Bayern München, natuurlijk.”

Goretzka bij Schalke 04 (maart 2016)

©Getty Images

Goretzka in zijn laatste seizoen bij Schalke 04 (2018)

©Getty Images

Goretzka in zijn eerste seizoen bij Bayern (2018)

©Getty Images

Goretzka in zijn eerste seizoen bij Bayern (2018)

©Getty Images

Goretzka begin dit seizoen tegen Dortmund (2019)

©Getty Images

Goretzka vorige week tegen Eintracht Frankfurt (2020)

©Pro Shots

Goretzka gisteren tegen Dortmund (2020)

Bron: VTBL