Voetbal

FC Twente huurt verdediger Pierie komend seizoen van Ajax

16 juli 2020 19:20

Ajax verhuurt Kik Pierie voor het komende seizoen aan FC Twente. Beide clubs bereikten donderdag een akkoord over de 19-jarige verdediger.

"Pierie is een linker centraleverdediger, die verdedigend zijn mannetje staat, maar ook opbouwend sterk is", zegt technisch directeur Jan Streuer van de club uit Enschede. "Hij heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al meer dan 80 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Vorig jaar speelde hij in Jong Ajax, bij FC Twente wil hij weer op het hoogste niveau, in de eredivisie, acteren. We krijgen met zijn komst in de verdediging de zaakjes al aardig ingevuld."

De verdediger kijkt ernaar uit om op 27 juli voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan. "Ik ben ontzettend blij dat ik komend seizoen voor FC Twente mag uitkomen", zegt Pierie. "Het is natuurlijk een mooie grote club. Ik hoop dat ik hier een goed seizoen speel en iets kan betekenen voor de ploeg."

Pierie speelt sinds 2019 bij Ajax dat hem overnam van Heerenveen. Hij heeft in Amsterdam een contract tot medio 2024. De international van Oranje onder 20 speelde tot nog toe 22 officiële wedstrijden voor Jong Ajax en scoorde daarin één keer.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore