Voetbal

Knotsgekke ontknoping Premier League: wie pakt laatste Champions League-ticket?

16 juli 2020 12:51

Het is bloedspannend met nog maar een paar wedstrijden te gaan in de Premier League. Chelsea, Leicester City, Wolverhampton en Manchester United strijden om de felbegeerde Champions League tickets.

Chelsea

Chelsea staat op dit moment derde met 63 punten uit 36 wedstrijden. De ploeg kwam eergisteren weer een stapje dichter bij kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. De Londense club pakte op eigen veld drie punten tegen degradant Norwich City

Chelsea heeft als nummer 3 de kansen op kwalificatie voor de Champions League mede daardoor nog steeds in eigen hand. De Londense club speelt in Premier League nog tegen kampioen Liverpool en subtopper Wolverhampton Wanderers.

Leicester City

Voor Leicester zijn het nog drie hele spannende wedstrijden. De ploeg lijkt uit vorm, maar heeft nog alle kansen. Leicester heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Chelsea en vier punten minder.

Het programma van Leicester mag als zwaar beschouwd worden. De ploeg van Brendan Rodgers speelt nog tegen het verassende Sheffield United, Tottenham Hotspur en Manchester United.

Manchester United

En dat laatste duel zou wel eens doorslaggevend kunnen worden. Manchester United heeft een moordend schema. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer neemt het vanavond in de Premier League op tegen nummer 14 Crystal Palace. Drie dagen later speelt het in de halve finales van de FA Cup tegen Chelsea.

Manchester Untied sluit de Premier League volgende week af met wedstrijden tegen West Ham United (22 juli) en Leicester City (26 juli). Die laatste club heeft op basis van een iets beter doelsaldo nu de vierde plaats in handen.

Wolverhampton Wanderers

De outsider in dit verhaal is Wolverhampton Wanderers. De ploeg heeft nadat het gisteren 2 punten liet liggen bij Burnley nog een hele kleine kans. De zesde plaats is goed voor deelname aan de voorronde van de Europa League.

Wolverhampton speelt nog tegen Crystal Palace en Chelsea.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore