Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

NAC-supporters krijgen eigen kerkhof in Breda

Beeld © Pro Shots

NAC staat al jaren bekend als een trainerskerkhof, de ene na de andere trainer wordt ontslagen in Breda. Maar nu komt er ook een heus supporterskerkhof. Op begraafpark Zuylen aan de Tuinzigtlaan om precies te zijn.

Dat meldt Omroep Brabant. Tussen de duizenden graven is nog een stukje groen vrij waar momenteel niets mee wordt gedaan. Het bracht directeur Roel Stapper op een bijzonder idee. Overleden NAC-supporters kunnen binnenkort volledig in NAC-stijl begraven worden.

"We zitten hier in de wijk Tuinzigt waar heel veel NAC-supporters wonen. Die komen hier vaak om hun overledenen te herdenken en een zichtbaar NAC-veld kan dan extra waarde toevoegen", legt Stapper uit.

Reserveren

Iedere NAC-supporter kan straks begraven worden op de bijzondere begraafplaats, er zitten geen extra kosten aan vast, al lijkt reserveren verstandig. "Er kunnen hier straks zo'n zestig NAC-supporters hun laatste rustplaats vinden."

Het hangt het er wel vanaf of mensen kiezen voor een crematie of echt begraven willen worden. "Ik heb het nog niet nagemeten, maar er kunnen denk tussen de twintig en dertig mensen begraven worden. En daartussen komen zuilen waar de bussen met as inzitten. Het ligt er een beetje aan hoeveel mensen zich laten cremeren, want dat neemt minder ruimte in."

Trainer
Lees ook:
Trainer Hyballa vertrekt alweer bij NAC