Voetbal

Van Dijk maakt meer cruciale fouten dan Maguire

16 juli 2020 11:37
Beeld © Getty Images

Virgil Van Dijk speelde gisteren tegen Arsenal niet zijn beste wedstrijd. Statistisch gezien was de wedstrijd van de Nederlander gisteren slechter dan de slechtste wedstrijd die Harry Maguire dit seizoen heeft gespeeld.

De kampioen van de Premier League verloor in Londen met 2-1. En dat was de schuld van Van Dijk zelf, concludeerde de Nederlander. ''We gaven de goals weg alsof het cadeautjes waren.''

"Tot ik die fout maakte, was er niets aan de hand. Ik neem die schuld op me als een man. En dan weer door."

Fout

Liverpool kwam in het Emirates-stadion na 20 minuten op voorsprong via Sadio Mané. Zo'n 10 minuten later schoof Van Dijk, onder druk gezet door Reiss Nelson, de bal zomaar in de voeten van Alexandre Lacazette, die de stand gelijk trok. Kort voor rust leidde een mislukte uittrap van keeper Alisson Becker de 2-1 van Nelson in. "Als je zulke fouten maakt, kan je niet winnen", mopperde trainer Jürgen Klopp. "Deze fouten waren te groot."

Geen record

Door de averij in de laatste twee duels kan Liverpool het puntenrecord in de Premier League niet meer breken of evenaren. The Reds hebben nu 93 punten, met nog twee duels te gaan. Manchester City kwam in 2018 op 100 punten uit.

Meer dan Maguire

De fout van Van Dijk was een ideaal moment voor een aantal internethelden om grappen te maken over het optreden van de verdediger. Maguire, die vaker belachelijk wordt gemaakt op Twitter, maakte namelijk minder cruciale fouten die leidde tot een doelpunt (0). Voor Van Dijk was het gisteren zijn eerste van het seizoen.

Laks?

Nu de druk eraf is bij Liverpool lijkt de ploeg meer fouten te maken, als is dat volgens de aanvoerder van Oranje onzin. "Het is te makkelijk om te zeggen dat we nu sneller foutjes maken omdat we al kampioen zijn. Tot die fout van mij was er niets aan de hand", zegt Van Dijk. "We speelden goed en ik had het gevoel dat we zouden gaan winnen. Maar goed, fouten maken gebeurt, dat hoort bij voetbal. Het gaat erom hoe je daarop reageert. We hebben nog twee grote wedstrijden te gaan, we willen het seizoen sterk eindigen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore