Voetbal

Waarom PSG gaat verliezen van Atalanta in de Champions League

16 juli 2020 10:42 Aangepast: 16 juli 2020 11:18
Beeld © Getty Images

Paris Saint-Germain ambieert al jaren om de Champions League te winnen, maar is daar nog niet in geslaagd. Ook dit jaar gaat het niet eenvoudig worden. Op 12 augustus speelt de ploeg tegen Atalanta Bergamo in het kampioenenbal. VTBL zet een aantal redenen onder elkaar waarom PSG het erg lastig gaat krijgen tegen de ploeg van Nederlanders Marten de Roon en Hans Hateboer.

Missen twee spelers

In het resterende deel van het kampioenenbal mist PSG Edinson Cavani en Thomas Meunier. Beide basisklanten hebben besloten om hun aflopende contracten niet te verlengen. Meunier is vertrokken naar Borussia Dortmund en Cavani richt zich liever op een nieuw avontuur.

Geen wedstrijdritme

Het laatste officiële duel speelde PSG op 11 maart tegen Borussia Dortmund (2-0 winst). Sindsdien is het rustig in Parc des Princes. PSG speelt eigenlijk alleen maar oefenwedstrijden die ze allemaal tamelijk eenvoudig winnen. Van een echte uitdaging kunnen we niet spreken. Zes dagen geleden won de ploeg van Thomas Tuchel met 9-0 bij La Havre.

Atalanta is in vorm

Atalanta Bergamo verkeert in bloedvorm. De nummer twee van de Italiaanse competitie heeft een achterstand van zeven punten op koploper Juventus. Met nog vijf wedstrijden te gaan maakt de club uit Bergamo nog een kleine kans op de eerste titel uit haar geschiedenis.

Na de coronastop won Atalanta maar liefst zeven keer. Het verloor slechts één keer punten: tegen titelhouder Juventus speelde het in een knotsgek duel met 2-2 gelijk.

Alles vliegt tegen het net

Atalanta scoort dit seizoen veel. Heel veel. De ploeg lijkt op weg naar een Europees record van meeste doelpunten in één seizoen. De ploeg heeft nog één doelpunt nodig om het record van Napoli te verbreken (94 doelpunten) en ze hebben daar nog vijf wedstrijden voor. Bayern scoorde dit seizoen met 100 doelpunten de meeste goals, maar ook dat kan Atalanta nog overtreffen.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore