Voetbal

René van der Gijp sluit hoofdstuk af: 'VI komt niet meer terug'

15 juli 2020 18:26 Aangepast: 15 juli 2020 18:29
Johan Derksen, Wilfred Genee, René van der Gijp Beeld © ANP

René van der Gijp (59) weet zeker dat 'Veronica Inside' na de veelbesproken rel van vorige maand niet meer terugkeert op televisie. Volgens de voetbalanalist is het programma in de huidige vorm 'opgeblazen' en zou het ongeloofwaardig zijn als ze ermee door zouden gaan. De oud-voetballer staat wel open voor nieuwe formats waarin hij, Johan Derksen (71) en Wilfred Genee (53) eventueel terugkeren.

"Johan en ik hebben besloten dat we niet op dezelfde voet verder gaan. Daar blijf ik bij. VI komt niet meer terug", zegt René tegen BuzzE. Een eventueel gesprek daarover met Talpa zou niets oplossen, denkt hij. "Nee hoor, Johan is er ook wel uit. In dezelfde setting doen we dit niet meer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen hoeft geen ander tv-programma na Veronica Inside

"We hebben aan Talpa de mogelijkheid gegeven om na te denken over een andere opzet." Dat kan volgens René gewoon: "Wilfred heeft ons misschien laten vallen maar hij heeft ook geen moord gepleegd. Laten we het even afwachten", gaat hij verder. "Als er andere ideeën komen dan willen we daar wel naar luisteren. Als het iets is waarvan Johan en ik denken: 'daar kunnen wij wel mee leven', dan kan je daar normaal over nadenken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

René van der Gijp helemaal klaar met Wilfred Genee

Volgens René, die donderdag in het huwelijk treedt, is er een tijdje terug al gesproken over een eventueel dagelijks programma met het VI-trio. Hij staat daar nog steeds voor open. "Ik weet niet hoe het daar nu mee staat, ik heb er niets meer van gehoord", zegt de analist. Volgens hem zou het programma sowieso een andere naam krijgen en niet voetbalgericht zijn. Bovendien zou het naar SBS6 gaan en ook andere vaste gasten krijgen. "Misschien heb ik zelf roet in het eten gegooid. Ik heb gezegd dat ik ook wel een of twee avonden thuis wil zijn voor m'n zoon waar ik voor moet zorgen. Dat begrepen ze ook wel."

"Maar de tijden van bandje, publiek, Danny Vera: dat is gewoon voorbij", zo is Gijp stellig. "Daar moet je gewoon een einde aan maken. Het programma zoals het was is opgeblazen. Dat moeten we ook niet meer willen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Derksen vindt het een mooi moment om stekker uit VI te trekken

"Of ik het jammer vind? Nee joh, totaal niet", zegt René, die ook benadrukt dat het stoppen van VI absoluut geen stunt is. "Het is gedoe man", verzucht hij. "Een grapje maken en het hele land is in rep en roep. Wat een gedoe. Mensen die sponsors gaan bellen, mensen die in de war raken, mensen die je voor racist en homofoob uitmaken. Dan denk ik: joh, waar ben je toch mee bezig. Ik ben straks 60 jaar, ik ga daar niet meer aan meedoen. Johan en ik hebben geen één keer tegen elkaar gezegd: 'goh jammer hé'. Misschien is het er ook wel de tijd voor. We gaan gewoon iets anders doen en dan zien we wel weer."

René denkt dat Talpa misschien wel blij is dat hij en Johan hun contract hebben ingeleverd en ieder zes ton aan hun voorbij laten gaan. "We zitten tenslotte ook in coronatijd. We verdienen een hoop geld. Voor hetzelfde geld denkt John de Mol nu: daar ben ik mooi van afgekomen, van dat salaris."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wilfred Genee: 'We hadden racisme-uitzending VI beter niet kunnen maken'

"Ik heb 12 jaar leuke tv gemaakt en we gaan nu iets anders doen. We zien het wel", besluit René. Volgens hem is al dat gepraat over VI nu wel eens klaar. "Er zijn vandaag ook weer mensen die aan een chemo worden gelegd. Dat haalt de belangrijkheid er wel weer van af."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore