Voetbal

Kunnen De Roon en Hateboer dit seizoen kampioen van Italië worden?

09 juli 2020 11:43 Aangepast: 09 juli 2020 11:56
Hans Hateboer Beeld © Getty Images

Met nog zeven wedstrijden te gaan en een voorsprong van zeven punten op de nummer twee lijkt Juventus al kampioen, maar niets is minder waar. Als Atalanta Bergamo zaterdag weet te winnen van De Oude Dame, dan is de spanning weer helemaal terug in de Serie A.

Atalanta Bergamo, de ploeg van Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon, gaat zaterdag om 21:15 op bezoek bij lijstaanvoerder Juventus. De ploeg uit het door corona zwaargetroffen gebied staat derde in de Serie A en won gisteravond haar zesde duel na de competitiestop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Petitie in Italië: roep Atalanta uit tot kampioen van Serie A

Zes punten?

Mocht Atalanta zaterdag winnen van Juve dan verkleinen ze het gat met de koploper tot zes punten. Er zijn dan nog zes wedstrijden te spelen, maar Juventus lijkt niet in bloedvorm te steken.

Waar Atalanta alle duels na de coronastop wist te winnen won Juventus er vijf. Op zich niet slecht dus, maar het spelletje lijkt wat stroever te gaan bij de ploeg uit Turijn. Afgelopen dinsdag verloor de ploeg zelfs met 4-2 van AC Milan, nadat het een voorsprong van twee doelpunten had weggegeven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De 10 allerbeste uitspraken van Zlatan Ibrahimović

Schema

Ook het schema van Atalanta lijkt op papier iets eenvoudiger dan het programma van Juventus. Na de wedstrijd tegen Atalanta speelt Juventus nog tegen Sassuolo (8), Lazio (2), Udinese (16), Sampdoria (15), Cagliari (11) en Roma (5).

Atalanta moet het nog opnemen tegen Brescia (19) , Hellas Verona (9) , Bologna (10), AC Milan (7), Parma (12) en Internazionale (4).

Druk

De ploeg hoeft zich niet druk te maken over het wel of niet plaatsen voor de Champions League. Die lijkt met deze voorsprong op de andere ploegen wel binnen. De ploeg kan dus vrijuit voetballen en dromen van een eerste kampioenschap.

Het sprookje zou een enorme opsteker zijn voor het stadje Bergamo, dat enorm hard is getroffen door het coronavirus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Juventus ziet in Gosens nieuwe linksback'

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore