Transfergerucht

'Juventus ziet in Gosens nieuwe linksback'

09 juli 2020 10:13 Aangepast: 09 juli 2020 11:57
Beeld © Getty Images

De loopbaan van Robin Gosens is als een sprookje. Drie jaar geleden speelde hij nog in het shirt van Heracles Almelo en dit jaar maakte hij voor Atalanta Bergamo zijn debuut in de Champions League. Het sprookje kan nog mooier, want Juventus zou een oogje op de Duitse Nederlander hebben.

Dat meldt Corriere Torino. Volgens de Italiaanse krant is Juventus op zoek naar een linksback en staan er twee namen hoog op het verlanglijstje. Naast Gosens zou Juventus ook interesse hebben in David Alaba van Bayern München, maar de Oostenrijker zou een voorkeur hebben voor een vertrek naar Spanje.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gosens leeft in angst: 'We hebben het onderschat'

'Nederlander'

Gosens is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in de Serie A en maakte dit jaar ook grote indruk in de Champions League. Een eventuele stap naar Juventus zou ook voor Ronald Koeman erg interessant kunnen zijn. Gosens heeft namelijk zowel de Duitse als de Nederlandse nationaliteit.

Voor de coronacrisis besloot de Duitse bondscoach Joachim Löw de oud-Heraclied op te roepen voor 'Die Mannschaft'. Tot een debuut kwam het echter niet, omdat de interlands destijds af werden gelast. Koeman zou Gosens daarom nog altijd kunnen overhalen om voor Oranje te kiezen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore