Appie Nouri

'Als je elke dag je broertje in bed ziet liggen, heb je geen zin om te voetballen'

08 juli 2020 10:02
Beeld © Getty Images

Drie jaar geleden, op 8 juli 2017, sloeg het noodlot toe bij Abdelhak Nouri. De pijn is bij de familie nog altijd dagelijks voelbaar. Mohammed Nouri, de broer van de Ajacied, wilde zelfs nooit meer voetballen. Toch is hij nu weer begonnen.

Dat zegt hij in een interview met het AD. "Als je elke dag ziet dat je broertje in bed ligt, heb je geen zin om te voetballen. Ik voelde mij schuldig naar hem toe."

Uiteindelijk liet hij zich door Donny van de Beek overhalen om toch weer te gaan voetballen. Niet bij zijn oude club TEC, maar op een lager niveau bij de Veensche Boys in Nijkerkerveen. "Het voetbal hier is natuurlijk minder, maar dat maakt mij weinig uit. Als ik hier ben, vergeet ik alles."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax draagt tijdens huldiging 34e landstitel op aan Nouri

Appie Nouri woont nu in een speciaal verbouwd huis in Geuzenveld. Hij ademt weer zelf en communiceert met zijn ogen. Voor zijn broer Mo is het iedere dag weer pijnlijk om zijn broer zo te zien. "Ik zal er nooit aan wennen, kan het geen plek geven, maar het lukt wel steeds beter om ermee om te gaan."

Binnenkort hoopt Mo dat zijn vader weer een keer komt kijken bij het voetbal, maar hij durft de vraag niet te stellen. "Komt hij kijken, dan ziet hij een zoon die weer voetbalt en wordt hij geconfronteerd met het feit dat er eentje is die nog had moeten voetballen. Zo oneerlijk is het."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nouri hielp Frenkie bij Oranje: 'Hij was het boegbeeld, dé man van het team'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore