Nieuws

'AZ overweegt stappen om Champions League-ticket Ajax af te pakken'

08 juli 2020 09:02 Aangepast: 08 juli 2020 10:01
Beeld © Getty Images

AZ kan zich er nog altijd niet bij neerleggen dat niet zij, maar Ajax komend seizoen Champions League-voetbal gaat spelen. De Alkmaarders vinden dat zij recht hebben op het Europese ticket van Ajax en overwegen nu naar het sporttribunaal CAS te stappen.

Dat meldt De Volkskrant. Ajax krijgt door de beslissing van de KNVB een ticket dat direct toegang geeft voor het hoofdtoernooi, AZ moet het doen met een plaats in de voorronde. Al heeft Ajax ook nog altijd geen 100% zekerheid. De Champions League moet namelijk dit seizoen gewonnen worden door een ploeg die ook via de competitie directe plaatsing heeft afgedwongen. Pas dan plaats Ajax zich voor de groepsfase. 

Onvrede

Binnen AZ zou er onvrede heersen over hoe de competitie is geëindigd. Er werd geen kampioen uitgeroepen, maar Ajax werd wel benoemd tot nummer één. Dit terwijl AZ evenveel punten had als Ajax. AZ won twee keer van Ajax en dus vinden ze in Alkmaar dat zij recht hebben op Champions League-voetbal.

Voormalig juridisch adviseur van AZ, Karim Aachboun is van mening dat AZ gelijk heeft. "KNVB-directeur Gudde heeft objectief en aantoonbaar gelogen", zegt hij tegenover de krant. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slot begrijpt weinig van KNVB: 'Ik vind het een beetje vreemd'

Verkeerde been

Er verschenen berichten dat AZ regels wilde veranderen, dat klopt niet volgens Aachboun. "Nederland is op het verkeerde been gezet, omdat in de media het beeld verscheen dat AZ oeroude spelregels wil veranderen en opeens het onderling resultaat wil laten tellen. Zo simpel ligt dat niet."

Op 3 augustus neemt de UEFA een beslissing over de Europese inschrijvingen. Mocht deze beslissing voor AZ slecht uitpakken, dan overweegt de club om naar het CAS te stappen voor een spoedprocedure. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eenhoorn: AZ naar UEFA omdat loket bij KNVB gesloten bleef

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore