Voetbal

Linssen: 'In De Kuip kan ik vleugels krijgen'

06 juli 2020 19:15 Aangepast: 06 juli 2020 19:19
Beeld © Pro Shots / Paul Meima

Bryan Linssen, de laatste aanwinst van Feyenoord, begrijpt wel waarom er soms van hem wordt gezegd dat hij geen "echte" Limburger is. "Ja, ik beschik over een zekere brutaalheid, waardoor ik overeind blijf in situaties waarin Limburgers zich normaal misschien wat zouden terugtrekken", beaamt de zelfbewuste vleugelspits, die zich maandag op professionele wijze presenteerde in De Kuip.

Bij Feyenoord speelden in het verleden ooit Limburgse aanvallers als René Hofman en Pierre Vermeulen. Ze konden uitstekend voetballen, maar hadden soms wat moeite met de hardere mentaliteit in de Randstad. "Het is nu aan mij bij Feyenoord om dat Limburgse stempel teniet te doen."

Bang voor de beruchte 'Kuipvrees', die nieuwe spelers bij Feyenoord voor eigen publiek soms doet verkrampen, is Linssen zeker niet. "Als het publiek achter de ploeg staat en mij naar voren schreeuwt, krijg ik juist vleugels. Dan vlieg ik over het veld. Dan wordt het zwart voor mijn ogen, ga ik voor iedere bal en word ik amper moe. Ik kijk er heel erg naar uit om nu eindelijk in het shirt van Feyenoord in De Kuip te gaan spelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Feyenoord haalt Linssen alsnog binnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore