Voetbal

Drost terug bij oude liefde PEC Zwolle

03 juli 2020 20:46 Aangepast: 03 juli 2020 20:54
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Jesper Drost keert na vijf jaar terug bij PEC Zwolle. De 27-jarige middenvelder is een contract voor een seizoen overeengekomen. Hij komt transfervrij over van Heracles.

Drost doorliep de jeugdopleiding van PEC en was op 18-jarige leeftijd al basisspeler toen zijn eerste profclub nog in de eerste divisie voetbalde. Hij promoveerde met de club uit Overijssel naar de eredivisie en won de KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal. Na 123 officiële duels en 19 doelpunten vertrok hij vijf jaar geleden naar FC Groningen.

"Het is geen geheim dat ik bij PEC Zwolle de mooiste jaren uit mijn carrière heb beleefd", reageert Drost. "Hier heb ik mijn debuut gemaakt, voor het eerst in de eredivisie gespeeld en prijzen gewonnen. De afgelopen jaren heb ik ook elders ervaring opgedaan. Nu diende de kans zich aan om terug te keren bij PEC Zwolle. Er is in de afgelopen vijf jaar veel veranderd, met de overgang naar gras als meest recente verandering. Maar gelukkig is ook nog veel hetzelfde. Dat maakt dat het echt als thuiskomen voelt. Ik heb heel veel zin om hier opnieuw het publiek te vermaken en ga daarvoor keihard m’n best doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gustavo Hamer van PEC Zwolle naar Coventry City

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore