Onvrede

'PSV meldt zich bij KNVB na toewijzing Oranje-duels aan Johan Cruijff Arena'

03 juli 2020 16:51 Aangepast: 03 juli 2020 19:35
PSV-coach Ernest Faber tijdens Groningen - PSV (08-03-2020). Beeld © Pro Shots / Andy Zuidema

PSV is niet blij met het feit dat alle duels van het Nederlands elftal dit jaar in de Johan Cruijff Arena worden afgewerkt. De Eindhovenaren hebben zich met hun onvrede gemeld bij de KNVB.

Dat meldt Voetbal International. De voetbalbond liet eerder vandaag weten dat de Johan Cruijff Arena de ideale plek is vanwege de extra coronamaatregelen die daar het beste kunnen worden toegepast. PSV heeft er met sponsor Brainport juist alles aan gedaan om het stadion coronaproof te maken, met medeweten van Gijs de Jong, secretaris-generaal bij de KNVB. De Eindhovenaren zijn zelfs door de bond gevraagd om als testlocatie te fungeren. 

Armband

Juist vandaag rolde Brainport een slimme armband uit die kan registreren of mensen in tribunes of concertzalen in contact zijn geweest met personen die besmet zijn met het coronavirus. Dit wordt in augustus al getest tijdens een oefenwedstrijd van PSV.

Oranje treedt op 4 september aan tegen Polen en op 7 september tegen Italië. Later in het jaar, op 15 november, speelt de ploeg van Ronald Koeman nog tegen Bosnië-Herzegovina. Daar worden wellicht nog twee interlands aan toegevoegd.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Nederlands elftal speelt alle duels in 2020 in Johan Cruijff ArenA

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore