Eredivisie

Zoontje als grootste drijfveer voor Zuiverloon: 'Papa blijft nu hier'

03 juli 2020 15:04
Zuiverloon met zijn goal tegen Feyenoord Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Gianni Zuiverloon (33) voetbalde voor onder meer Feyenoord, sc Heerenveen en ADO Den Haag voordat hij in India ging spelen. Nu wil de verdediger annex middenvelder met een bijzondere drijfveer terugkeren naar de Eredivisie. "Ik ga de belofte aan mijn zoontje inlossen. Papa blijft nu hier."

De Indiase competitie eindigde in februari, nog voordat het coronavirus ook daar toesloeg. Zuiverloon was net terug in Nederland toen hier de lock down in ging. "En dat vond ik eigenlijk helemaal niet erg", zegt hij tegen RTL Nieuws. "Ik heb door al mijn jaren in het buitenland mijn familie en zoontje erg moeten missen. Ik kon de verloren tijd met hen mooi inhalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Cricketbond India schenkt 6 miljoen euro voor bestrijding corona

Zuiverloon speelde voor zijn Indiase avontuur ook in Engeland en Spanje. Zijn zoontje Aiden (nu 7) verhuisde niet mee. "Omdat ik hem niet weg wilde halen van zijn school, vriendjes en voetbal. In Spanje kon ik wel eens een dag op en neer vliegen voor hem, maar in India werd dat lastiger. Voordat ik dit jaar terugkeerde naar Nederland had ik hem drie maanden niet gezien…"

Sparen

De voetballer speelde met een mooi idee zo ver van huis. "Voor Aiden heb ik zolang in het buitenland gezeten. Ik wilde voor hem een mooie toekomst bij elkaar voetballen. Zonder in detail te treden; ik kan wel zeggen dat ik voor de carrière die ik heb gehad, lekker heb gespaard. Als ik ermee stop, kunnen we een goed leven leiden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Het Oranje -21 dat meedeed aan de Olympische Spelen in 2008

Zuiverloon kwam eerder uit voor onder meer Feyenoord, sc Heerenveen, West Bromwich Albion, Mallorca, ADO Den Haag en speelde met Jong Oranje op de Olympische Spelen van 2008 tegen onder anderen Lionel Messi en Sergio Agüero.

Zijn twee laatste clubs luisteren naar de prachtige Indiase namen Delhi Dynamos en Kerala Blasters. Op dat niveau viel het naar eigen zeggen niet altijd mee voor Zuiverloon. "Ik speelde met geweldige jongens, maar hun basistechniek liet te wensen over. Een simpele bal van A naar B was vaak lastig. Dat was irritant. Ik neem ze niets kwalijk, zij hebben niet dezelfde opleiding kunnen genieten zoals spelers in Europa. Maar ik vond het wel moeilijk om daar mee om te gaan."

Terugkeer naar Eredivisie

De geboren Rotterdammer, momenteel transfervrij, wil nu nog maar één ding: voetballen in de Eredivisie. "Mijn loopbaan afsluiten op het hoogste niveau in Nederland. Dat heb ik beloofd aan Aiden en dat gaat ook gebeuren. Ik ga die belofte inlossen. Papa blijft nu hier. De periode waarin geld op kon tegen familie en geluk, is voorbij."

Waar gaat Zuiverloon zijn carrière vervolgen, is dan de vraag. "Mijn zaakwaarnemer praat op dit moment met clubs uit zowel het linker- als rechterrijtje van de Eredivisie. Ik wacht het rustig af."

Ajax Onder 8

Genoeg tijd om straks langs de zijlijn te staan bij Zuiverloon junior. "Aiden heeft talent, kan een aardig balletje trappen. Hij gaat nu naar Ajax Onder 8. Aiden is linksbenig, speelt linksbuiten, als nummer tien of als spits."

Zijn zoontje heeft de leeftijd bereikt waarop flink wordt gegoogled naar de kunsten van andere voetballers. Aiden kwam tot zijn eigen verrassing zijn vader tegen op YouTube. "Hij vroeg onlangs of ik bekend ben, haha! Ik was al weg uit Nederland voordat Aiden überhaupt interesse kreeg in voetbal. Hij zag laatst voor het eerst mijn goal voor ADO Den Haag tegen Feyenoord. Daar was hij wel van onder de indruk. 'Pa, ik wist niet dat je écht kon voetballen!', zei hij."

"Aiden kan straks in het stadion komen kijken hoe ik het doe", gaat Zuiverloon verder. "Mag hij oordelen of ik er nog wat van kan, haha. Dat Aiden me kan zien voetballen, is mijn grootste drive om er nog een paar jaar aan vast te plakken. Daarna zaakwaarnemer van hem worden? Mijn goede vriend Ryan Babel heeft die rol al opgeëist, haha! Nee, serieus: ik kan hem zeker goed adviseren. Aiden is net zo koppig als ik, dus dat wordt nog een opgave. Ik hoop dat hij een nog mooiere loopbaan meemaakt dan ik."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore