Opmerkelijk

HSV-spits opnieuw verdacht van identiteitsfraude: politie doorzoekt huis

02 juli 2020 14:44 Aangepast: 02 juli 2020 14:49
Beeld © Getty Images

Het zijn nare tijden voor HSV-spits Bakery Jatta. Met zijn club liet hij afgelopen weekend promotie liggen en daarnaast is ook de ophef over mogelijke identiteitsfraude rondom zijn persoon weer volledig opgelaaid.

Vandaag heeft de politie namelijk de woning van de 22-jarige Jatta doorzocht, zo meldt BILD. Zij namen onder meer computers en mobiele telefoons mee als mogelijk bewijs. "De verdachte wordt beschuldigd van overtreding van de verblijfswet", aldus een woordvoerder van de aanklager. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

HSV-spits niet langer verdacht: clubs trekken beroep in

Verdacht

In augustus 2019 begonnen de perikelen rondom Jatta. FC Nürnberg vocht destijds de nederlaag tegen HSV aan omdat de aanvaller zou hebben gelogen over zijn identiteit en dus niet speelgerechtigd zou zijn. HSV bleek al jaren te weten dat er twijfel was over de achtergrond van Jatta, maar na onderzoek werd de aanvaller overal van vrijgesproken. 

Nu zijn er toch opnieuw twijfels. BILD kwam vorig jaar met het verhaal dat Jatta eigenlijk Daffeh zou heten en ook ouder zou zijn dan in zijn paspoort staat. HSV werd in 2016 al gewaarschuwd. Een gokadviseur zou de club hebben ingelicht over de identiteit van de voetballer. Hij had uit betrouwbare bronnen in Gambia vernomen dat Bakery Jatta eigenlijk de naam Bakary Daffeh droeg en daarnaast ook nog eens drie jaar ouder zou zijn dan in zijn paspoort staat.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'HSV wist al jaren van twijfels over identiteit Jatta'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore