Opmerkelijk

FC Barcelona kan weer shoppen bij Liverpool na afloop bizarre clausule

01 juli 2020 13:01 Aangepast: 01 juli 2020 14:37
Coutinho Beeld © Getty Images

FC Barcelona kan weer shoppen bij Liverpool. Een bijzondere clausule, die beide ploegen hebben ondertekend bij de verkoop van Philippe Coutinho in 2018, loopt vandaag af.

Dat meldt The Mirror. In 2018 deed Barcelona er alles aan om Coutinho los te weken bij de ploeg van Jürgen Klopp. Liverpool wilde niet meewerken aan de deal, maar Coutinho had zijn zinnen al gezet op een transfer naar Catalonië.

Niet de eerste

In de winter van 2018 vertrok de Braziliaan voor een monsterbedrag van 120 miljoen euro naar Barça. Daarmee was Coutinho na Javier Mascherano en Luis Suárez de zoveelste topspeler die van de Engelse ploeg naar Barcelona vertrok.

Liverpool had genoeg van het feit dat al hun topspelers vertrokken naar Barcelona en ze spraken bij de transfer van Coutinho een deal af. Naast het monsterbedrag van 120 miljoen euro kwamen beide partijen tot een akkoord over een 'geheime' clausule.

In de toekomst moest Barcelona namelijk 100 miljoen euro extra betalen voor iedere speler die ze wilden kopen. Die clausule is vandaag verlopen, dus wellicht kloppen de Catalanen deze zomer weer aan bij The Reds.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore